Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

panierowane kurze serduszka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

serca kurczaka 300 gram
buł•ka tarta 0,5 szklanki
jajko 1 sztuka
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
olej do smażenia
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
tymianek 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: panierowane kurze serduszka

Serduszka myjemy i ścinamy biały wierzch. Jajko roztrzepujemy ze szczyptą soli a bułkę tartą mieszamy z pozostałymi przyprawami. Serduszka maczamy w jajku a następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju jak frytki do uzyskania złoto-brązowego koloru

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kamila/kami007 12.06.2012 11:44
ciekawe
SmacznaPyza 11.06.2012 21:08
a to ciekawe - nigdy takich nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak