Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica szparagowa Teriyaki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 5
szparagi zielone 14 sztuk
sos teriyaki 3 łyżki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica szparagowa Teriyaki

Kroki postępowania

1
Szparagi myję i łamię zdrewniałe końcówki. Następnie kroję w plasterki pozostawiając w całości jedynie końce.
Krok 1 - Jajecznica szparagowa Teriyaki foto
2
Na patelni rozpuszczam masło. Wrzucam pokrojone szpinaki. Odrobinę solę i smażę przez kilka minut.
Krok 2 - Jajecznica szparagowa Teriyaki foto
3
W międzyczasie jajka rozbijam z sosem Teriyak oraz pieprzem białym.
Krok 3 - Jajecznica szparagowa Teriyaki foto
4
Tak wymieszane jajka wlewam na smażące się szparagi. Zwiększam ogień i smażę do całkowitego ścięcia się białka i „wysuszenia” żółtka.
Krok 4 - Jajecznica szparagowa Teriyaki foto
5
Jajecznicę podaję z bułeczkami posmarowanymi masłem i bryndzą. Smacznego.
Krok 5 - Jajecznica szparagowa Teriyaki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 03.10.2012 19:09
Wypasiona jajecznica :)
edyta44 25.08.2012 11:44
pewnie smaczna
Renataj 24.08.2012 22:32
Coś nowego i apetycznego
anna186 12.06.2012 16:29
wspaniałe
aginaa 12.06.2012 16:26
super pomysł
jolita 12.06.2012 00:31
nie jadłam jeszcze takiej jajecznicy
jolita 12.06.2012 00:31
nie jadłam jeszcze takiej jajecznicy
EWI 11.06.2012 20:44
pycha
Mati13 11.06.2012 20:31
oryginalny i apetyczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak