Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z serkiem i jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser biały 250 g
jaja 2
mąka 4-5 łyżek
jabłka 2
sól 1/3 łyżeczki
cukier do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z serkiem i jabłkami

Ser utrzeć z żółtkami, dodać starte jabłka, mąkę i szczyptę soli. Dokładnie wymieszać składniki, a następnie dodać białka ubite na sztywną pianę, cukier do smaku i delikatnie wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
Podawać z cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 26.08.2012 08:33
takie lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak