Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogonowa z grzankami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogon wołowy 1 sztuka
pasta pomidorowa 3 łyżki
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler mały kawałek
sól czosnkowa do smaku
cleb razowy 6 kromek
oliwa 3 łyżki
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogonowa z grzankami

Ogon wołowy umyć, zalać 1,5 litra wody i gotować na wolnym ogniu.Marchewkę , pietruszkę , seler oraz cebulę obrać , dodać do zupy.Gdy mięso, warzywa będą miękkie wyciągnąć z zupy { można zrobić sałatkę} Do zupy dodać pastę pomidorową . Doprawić do smaku solą oraz pieprzem . Wymieszać zupę , chwilę pogotować . Chleb pokroić w kostkę , rozgrzać oliwę na patelni ,włożyć chleb i zrobić grzanki.Zupę podać z grzankami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 07.06.2013 00:25
super zupka,ja czasem robię na ogonie żurek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak