Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuski zawijaniec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 0,5 kg
sól do smaku
jajko
brokuły 20 dag
boczek 5 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Francuski zawijaniec

Wołowinę zmielić. Brokuły posiekać na małe kawałki. Mięso i brokuły krótko podsmażyć z dodatkiem soli do smaku.
Ciasto rozmrozić około 20 minut przed przyrządzaniem potrawy, rozwinąć je i ułożyć na nim farsz. Zawinąć ciasto i skleić za pomocą rozmąconego jajka. Ciasto posmarować na górze jajkiem i obłożyć plasterkami boczku. Wstawić do piekarnika, piec 40 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak