Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser truskawkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

truskawki świeże 40 dag
mleko 2% 200 ml
cukier wanilinowy 1 łyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
woda 3 łyżki, gorącej

Przepis i sposób przygotowania na: Deser truskawkowy

Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie.
Truskawki miksujemy w blenderze z mlekiem i cukrem.
Do napęczniałej i przestudzonej żelatyny dodajemy trochę zmiksowanych truskawek i mieszamy. Wlewamy tę mieszaninę do reszty zmiksowanych truskawek.
I teraz albo włączamy blender na minutę na najwyższe obroty, aż całość dobrze się wymiesza i lekko spieni, albo miksujemy przez chwilę mikserem z końcówką do ubijania piany.
Deser przelewamy do pucharków, albo wysokich szklanek. Zostawiamy na kilka godzin w lodówce. Można udekorować odrobiną naturalnego jogurtu wymieszanego z cukrem, albo bitą śmietaną i truskawkami.
Deser ma konsystencję pomiędzy musem a pianką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KOBRA 27.06.2012 22:14
uwielbiam takie pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak