Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczana

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 30 dkg
ziemniaki 4 szt
marchewka 1 szt
pietruszka 1/2 szt
cebula 1 szt
por 1/2 szt
Kucharek przyprawa do potraw 1 płaska łyżka
mąka 1 płaska łyżka
margaryna 1/5 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczana

Mięso płuczemy i wkładamy do garnka. Wlewamy 2 litry wody i gotujemy. Następnie wsypujemy kucharek i dodajemy obrane i pokrojone jarzyny (marchew, pietruszkę, cebulę, por). Gotujemy pod przykryciem na niewielkim ogniu około 30-40 minut. Następnie do zupy dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy 15 minut. Z mąki i margaryny przygotowujemy zasmażkę, rozprowadzamy w zupie. Zagotowujemy. Doprawiamy do smaku pieprzem oraz maggi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 17.06.2012 09:28
smaczna
motyl 13.06.2012 19:02
pyszna
motyl 13.06.2012 19:02
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak