Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuszki dyniowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miąższ z dyni 500 gram
jajko 2 sztuki
sól do smaku
cukier puder do smaku
olej do smażenia
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: racuszki dyniowe

miąższ z dyni zetrzec na tarce warzywnej z małymi otworami, żółtka z jajek dodac do dyni, wsypac tyle mąki,aby ciasto było gęste, z białek ubijamy pianę, ktora dodajemy do masy i szczypte soli, delikatnie mieszamy. i smazymy na rumiano z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 07.07.2012 08:28
ekstra sa;)
Dorian 12.06.2012 13:31
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak