Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijaniec

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąki 3 szkl
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy
jajko 3
cukru pudru 3 łyżki
masła 15 dag
gotowej masy makowej z bakaliami 60 dag
twaróg 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijaniec

Z mąki, proszku do pieczenia, cukru waniliowego, jajek, cukru pudru, masła oraz twarogu zagnieć ciasto. Rozwałkuj na prostokąt. Na placku rozsmaruj masę makową. Zwiń.

Strucle przenieś na przykrytą pergaminem blachę. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200ºC. Po 10 minutach zmniejsz temperaturę do 175ºC i piecz jeszcze 45 minut. Ciasto oprósz cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak