Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

trochę inny czarnolas

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 0,5 l
cukier waniliowy 2 opakowania
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
woda 0,5 szklanki
dżem wiśniowy 1 słoik
Biszkopt kakaowy 1 z 6 jaj

Przepis i sposób przygotowania na: trochę inny czarnolas

Kroki postępowania

1
biszkopt kroimy wzdłuż na pół, smarujemy równą warstwą dżemu,
żelatynę rozpuszczamy w 0,5 szklanki wody, dokładnie mieszamy, zostawiamy do wystygnięcia
Krok 1 - trochę inny czarnolas foto
2
śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru waniliowego, dodajemy tężejącą zelatynę, delikatnie mieszamy, 3/4 śmietany rozprowadzamy na biszkopcie posmarowanym dżemem
Krok 2 - trochę inny czarnolas foto
3
przykrywamy drugim biszkoptem, smarujemy resztą śmietany i ozdabiamy wg upodobań, ja użyłam czekoladowych ażurków i złotych cukrowych perełek
Krok 3 - trochę inny czarnolas foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 17.09.2012 08:44
Idealne do kawy
irenka 11.06.2012 21:27
pychotka
ziutula
ziutula 11.06.2012 17:07
po prostu smakołyk ciacho...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak