Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekładaniec kawowo budyniowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 4 sztuki
cukier 1 szklanka
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 3 łyżeczki
Masa budyniowa:
budyń śmietankowy 2 sztuki
mleko 2 szklanki
masło 20 dag
cukier puder 3 łyżeczki
aromat śmietankowy
MASA KAWOWA;
kremówka 0,5 litra
cukier puder 3 łyżeczki
śmietan fix 2 sztuki
kakao 1/2 łyżeczki
kawa rozpuszczalna 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Przekładaniec kawowo budyniowy

Jajka utrzyj z cukrem. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia i kakao, wymieszaj. Ciasto wylej na blachę wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą. Piecz 25-30 minut.

Budynie ugotuj na mleku i wystudź. Masło utrzyj, dodawaj stopniowo wystudzony budyń, cukier puder i aromat, wszystko wymieszaj razem.

Kremówkę ubij ze śmietan fix, cukrem pudrem, kakao i przesianą na drobno kawą.

Zimny biszkopt przekrój na pół. Na pierwszej części rozsmaruj masę budyniową i 1/3 masy kawowej. Przykryj drugim plackiem, posmaruj resztą masy kawowej i dowolnie udekoruj. Postaw w chłodne

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 21.09.2014 11:40
rewelacyjne ciasto
magduś83 06.07.2014 23:37
fajne ciacho
Renataj 15.08.2012 08:51
Bardzo kuszące.
Rafał10 12.06.2012 13:00
pycha
motylwe 11.06.2012 20:27
bardzo apetyczny:)
Ankha 11.06.2012 20:25
I jak ładnie udekorowany:)
Pietruszka 11.06.2012 17:18
Śliczniutko - pyszniutko:)
czekoladka_m 11.06.2012 16:58
pyszniutkie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak