Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa z patelni z piersią kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 500 gram
czosnek 2 ząbki
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
olej do smażenia
warzywa mrożone 1 (na patelnię)

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa z patelni z piersią kurczaka

Na rozgrzany olej wysypujemy mrożone warzywa na patelnię (zestaw: brokuły, ziemniak, marchew, fasolka, papryka, kukurydza) Podsmażamy lekko na dużym ogniu. Pierś kroimy w kawałki, dodajemy do warzyw, podsmażamy chwilkę na dużym ogniu, następnie przykrywamy zostawiając małe ujście dla pary i podduszamy na małym ogniu do miękkości (max 10 min, żeby warzywa się nie rozpadły) posypujemy Kucharkiem, papryka słodka i odrobina pieprzu, mieszamy. Na bok patelni wciskamy 2 ząbki czosnku, czekamy chwilkę aż przeciśnięty czosnek lekko się zrumieni, po czym rozprowadzamy go po całej potrawie mieszając delikatnie. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

22.12.2013 14:09
noo,bardzo udany przepis,niebo w gębie
iwona332 08.07.2011 12:55
super
buksiak12 29.08.2010 15:04
mniam mniam
Dorota71 29.08.2010 14:25
przepis godny wypróbowania
Emilia22 29.08.2010 13:49
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak