Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czerwona kapusta

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok jabłkowy 200 ml
cytryna 0,5 sztuki
cebula biała 2 sztuki
oliwa 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
kapusta czerwona 1 mała sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: czerwona kapusta

Kapustę szatkujemy,cebulę obieramy i siekamy. Rozgrzewamy oliwę i wrzucamy cebulę,przesmażamy i dodajemy kapustę. Mieszając smażymy ok 3 minut. Zalewamy sokiem z jabłek i dusimy ok 30 minut (aż będzie krucha). Zdejmujemy z ognia i skrapiamy sokiem z cytryny do smaku oraz solimy wg gustu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 11.06.2012 16:24
bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak