Przepis i sposób przygotowania na: samosy
Kiedyś przez wiele lat jadłam tylko i wyłącznie Indyjskie potrawy... dziś to dla mnie podróż we wspomnienia...
mąka pszenna | 500 gram |
sól | 0,5 łyżeczki |
proszek do pieczenia | szczypta |
masło | 40 gram |
maślanka | 4 łyżki |
ziemniak | 1 sztuka |
kalafior | 1 mała sztuka |
groszek zielony | 0,5 szklanki |
chili | 0,5 łyżeczki |
pomido | 1 sztuka |
Przyprawa curry orientalna Prymat | 1 łyżeczka |
masło | 1 łyżka |
olej do smażenia | |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 łyżeczka |
kwaśna śmietana | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: