Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PREZYDENT

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 2 kostki
rodzynki 10 dag
czekolada 1 szt
ananas z puszki 1 szt
orzechy włoskie 10 dag
kakao 3 łyżki
wódka 3 kieliszki
żółtko jajek 6 szt
mleko 900 ml
mąka ziemniaczana 6 łyżek
cukier 25 dag
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: PREZYDENT

Upiec biszkopt jasny z 4 jajek. MASA: 400 ml odlewamy, pozostałą część gotujemy z cukrem. Do tej części odlanej dodajemy żółtka, mąkę ziemniaczaną i mieszamy. Gdy mleko zawrze wlewamy cienkim strumieniem cały czas mieszając, i gotujemy aż masa zgęstnieje i studzimy. Masło rozcieramy i dodajemy po łyżce budyniu i delikatnie mieszamy, następnie dodajemy wódkę i mieszamy. Później masę dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao, czekoladę pokrojona w kostkę, orzechy drobno pokrojone i rodzynki - wymieszać i wyłożyć na biszkopt. Do drugiej masy dodajemy odsączone i pokrojone drobno ananasy - mieszamy i wykładamy na masę ciemną. Polewamy polewa i posypujemy kokosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 16.08.2012 23:06
świetne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak