Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sajgonki Tao-Tao

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papier ryżowy 1 op.
grzyby mun 3 szt.
cebula
marchew
makaron sojowy 2 dkg.
kapusta pekińska 3 liście
mięso mielone 20 dkg.
kiełki sojowe 1 dkg.
jajko
sos sojowy 2 łyżki
olej

Przepis i sposób przygotowania na: sajgonki Tao-Tao

grzyby namoczyć i pokroić w paseczki,cebulę i marchew obrać umyć i podobnie pokroić jak grzyby,makaron sojowy sparzyć jak napęcznieje to także pokroić w paski,kapustę umyć pokroić w paski,wszystkie pokrojone składniki połączyć ze sobą dodać mięso mielone sos sojowy kiełki i ponownie wymieszać,odstawić,placki z papieru ryżowego włożyć na chwilę do letniej wody wyjąc na deskę by zmiękły,nakładać po 2 łyżki nadzienia i zawijać jak krokiety w płaskim garnku rozgrzać olej tyla aby po włożeniu sajgonki pływały i usmażyć je na złoty kolor z każdej strony,osączyć na papierowym ręczniku i podawać z surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 19.08.2012 07:15
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak