Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skubaniec

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 400 gram
mąka pszenna 4 szklanki
kakao 2 łyżki
dżem porzeczkowy 1 słoiczek
proszek do pieczenia 1 łyżka
jajko 8 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Skubaniec

Mąkę, żółtka, masło i proszek posiekać i wyrobić ciasto. Podzielić na 3 części. Do jednej dodać kakao i wyrobić. Włożyć część białą i ciemną do zamrażarki. Trzecią, białą część rozwałkować na blaszce, ponakłuwać widelcem i podpiec około 15 minut. Następnie posmarować dżemem, zetrzeć brązowe ciasto na tarce o grubych oczkach, wyłożyć sztywno ubitą pianę z białek i cukru. Zetrzeć białe ciasto.

Piec około godzinę w temperaturze 170 stopni, następną godzinę suszyć ciasto w 50 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 30.05.2016 20:00
wygląda smakowicie
parysek10 11.06.2012 16:27
ale ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak