Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane kotlety schabowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka do obtoczenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
olej do smażenia
jajko 1 duża sztuka
pesto 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane kotlety schabowe

Plastry schabu rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Na każdym kawałku mięsa ułożyć po 1 łyżce pesto. Złożyć na pół, spiąć wykałaczkami. Kotlety obtaczać w mące, zamaczać w rozbełtanym jajku, obtaczać w bułce tartej i kłaść na rozgrzany olej. Smażyć na rumiano z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 07.09.2013 22:29
też często wzbogacam swoje schabowe
mariel78 08.11.2012 07:05
Takiego jeszcze nie jadłam pycha
Sroczka 08.10.2012 21:28
Lubię takie mięsko.
Weronika_eM 24.06.2012 21:37
przepyszne kotlety.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak