Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

botwinkowy chłodnik

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwinka 1 pęczek
ogórek 1 sztuka
rzodkiewka 5 sztuk
koperek 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat
kostki lodu
kefir 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: botwinkowy chłodnik

Botwinkę myjemy,osuszamy i drobno siekamy,ogórka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Lekko solimy i po chwili odciskamy,łączymy z botwinką. Rzodkiewkę również trzemy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do warzyw,całość zalewamy schłodzoną maślanką lub kefirem i doprawiamy do smaku. Podajemy z koperkiem oraz kostkami lodu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Hanna5 11.06.2012 15:26
pyszne!
halina17 11.06.2012 13:51
dobry chłodnik na upalne dni

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak