Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki egzotyczne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wołowina bez kości 30 dkg.
pierś z kurczaka 30 dkg.
cebula
czosnek 1 ząbek
oliwa 4 łyżki
cukier szczypta
Kolendra cała Prymat 1/2 łyżeczki
sól
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki egzotyczne

mięso opłukać osuszyć i pokroić w paseczki,cebulę i czosnek obrać posiekać doprawić do smaku kolendrą,imbirem,solą wlać oliwę i dokładnie połączyć ze sobą mięso rozdzielić do dwóch miseczek i polać je przygotowana marynatą odstawić na godzinę pod przykryciem i nadziewać na patyki do szaszłyka na przemian mięso aż do wyczerpania się składników upiec na rozgrzanym grillu po ok.10min.z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 14.09.2012 09:40
Super
Motorek 19.06.2012 00:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak