Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

torcik z porzeczkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 2/3 szklanki
masło 1 kostka
zapach waniliowy 1
mąka 1,5 szklanki
kakao 1 łyżka
cukier 1/2 szklanki
budyń śmietankowy 1
masło 3/4 kostki
czerwona porzeczka kilka kiści
galaretka porzeczkowa
Krem: 1 i 1/5 szklanki
mleko 1 i 1/5 szklanki
Ciasto: 3
jajko 3

Przepis i sposób przygotowania na: torcik z porzeczkami

Masło utrzeć razem z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać żółtka i mąkę oraz pianę ubitą z białek. Następnie ciasto podzielić na 2 części. Do jednej z nich dodać kakao. Przyszykować tortownicę wpierw wyłożyć jasne ciasta a potem ciemne w różnych miejscach jasnego. Piec ok. 40 minut. galaretkę rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. Z mleka, cukru i proszku budyniowego ugotować budyń. Następnie wystudzić go i połączyć z masłem. Krem rozsmarować na cieście i rozłożyć porzeczkę zalać tężejącą galaretką. schłodzić w lodówce

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 14.03.2012 12:37
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak