Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maliny na chmurkach w czekoladowych babeczkach

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 100 gram
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
gorzkie kakao 1 łyżka
sól szczypta
żółtko jajek 2 sztuki
maliny świeże 1 szklanka
bita śmietana
mleczna czekolada

Przepis i sposób przygotowania na: Maliny na chmurkach w czekoladowych babeczkach

Ciasto zagnieść i dokładnie wyrobić na gładką masę, zawinąć w folię i wstawić do lodówki.

Nastawić piekarnik na 170 stopni, foremki do babeczek wysmarować masłem i wyłożyć cienką warstwą ciasta kruchego. Na każdą babeczkę położyć folię aluminiową i wsypać groch lub fasolę.

Babeczki piec około 25 minut, po czym wyjąć z piekarnika, zdjąć folię z grochem, przestudzić i wyjąć babeczki z foremek.



Wystudzone babeczki napełniać świeżo ubitą śmietanką i nakładać malinki, na całość zetrzeć na małej tarce czekoladę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 15.02.2016 22:27
Ile to może poleżeć bez usztywnienia śmietany?
Klausia 07.08.2015 21:03
dobry deser
parysek10 11.06.2012 16:29
coś pysznego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak