Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos gulaszowy

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 500 gram
masło klarowane 4 łyżki
marchewka 1 sztuka
ogórki kiszone 3 sztuki
zasmażka ciemna
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula czerwona 1 sztuka
papryka czerwona 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Sos gulaszowy

W garnku z grubym dnem rozgrzać masło, pokroić wołowinę w kostkę ok. 1,5x1,5cm i wrzucić do garnka, smażyć, aż mięso przestanie być surowe.

Marchewkę i cebulę umyć, obrać i pokroić w ćwiartki, a potem podzielić na plasterki, wrzucić do mięsa, całość podlać wodą do uzyskania takiej ilości sosu, jaka jest nam potrzebna.

Całość przyprawić do smaku solą i pieprzem, zamieszać i dodać ciemną zasmażkę tak, by uzyskać pożądaną konsystencję.

Garnek przykryć i dusić mięsko na małym ogniu około 30 minut, co jakiś czas zamieszać. Na 5 minut przed podaniem dodać paprykę i ogórka kiszonego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak