Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bób z boczkiem wędzonym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bób 1 kg
boczek wędzony 250 gram
cebula biała 2 sztuki
oliwa 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Bób z boczkiem wędzonym

Bób gotujemy al dente i studzimy,następnie obieramy. Boczek i cebulę (obraną) kroimy w kosteczkę. Na rozgrzana patelnię wlewamy oliwę i po chwili wrzucamy boczek z cebulką,mieszając podsmażamy aż produkty nabiorą złotawego koloru. Dorzucamy bób i delikatnie mieszając podsmażamy ok 3 minut. Doprawiamy solą. Znakomicie smakuje na ciepło,ale także może być dodatkiem do grilla. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dwa pokoje z kuchnią 11.06.2012 23:30
musi być pyszne!
Dorota59 11.06.2012 21:41
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak