Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki naleśnikowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

naleśniki 10 sztuk
rzodkiewki 1 pęczek
koperek
szczypiorek
Sos sałatkowy włoski z bazylią i oregano Prymat
czosnek 2 ząbki
ogórek 1 sztuka
papryka czerwona 50 gram
serek śmietankowy 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki naleśnikowe

Naleśniki całkowicie wystudzić.

Ogórka umyć, obrać, wybrac ziarenka i pokroić w drobniutką kosteczkę, zasolić i zostawic w miseczce na ok. 2 godziny. Po tym czasie odcedzić na sitku.

Umyte rzodkiewki i paprykę również pokroić w drobniutka kosteczkę, koperek i szczypiorek posiekać i wymieszać wszystko z ogórkiem. W osobnej misce zmieszać serki, można doprawić pieprzem.

Każdego naleśnika smarować dość grubo serkiem (ok. 0,5cm) i posypać pokrojonymi warzywami, zwinąć w ciasny rulon, a każdy rulon zawinąć w folię aluminiową i wstawić na kilka godzin do lodówki.

Sos włoski przygotować wg przepisu i dodac do niego zmiażdżony czosnek, wymieszać.

Wyjąć roladki z lodówki, pokroić każdą ostrym nożem ukośnie i połozyć na talerzykach, polać sosem włoskim i podawać od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 09.07.2013 08:55
Fajny przepis
domaskowa 12.06.2012 15:20
Dziękuję serdecznie, bardzo mi miło :)
smerfetka79 11.06.2012 21:24
Świetne przepisy:)) Masz talent -również do uwieczniania swych dzieł na fotografiach:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak