Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna do kanapek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonez
sól do smaku
pieprz do smaku
szczypiorek 1 pęczek
jaja 10 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna do kanapek

Jajka ugotować na twardo, jajek nie można przegotować, bo potem wydzielają się siarczany, jajka śmierdną i są bardzo niezdrowe, no i pasta jest niejadalna :)

Ugotowane, przestudzone jajka obrać ze skorupek i przecisnąć przez praskę lub drobniutko pokroić. Dodać majonez do smaku, 1 - 2 łyżki, dosolić i dodać pieprz. Na koniec dodać bardzo drobno posiekany szczypiorek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cukiereczek13 08.08.2012 11:43
uwielbiam takie pasty :)
qrasnqleq 01.08.2012 08:23
Do tego proponuję dodać odrobinę wędzonej rybki.
qrasnqleq 01.08.2012 08:23
Do tego proponuję dodać odrobinę wędzonej rybki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak