Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w sosie koperkowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone dowolnej maści 500 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
jajko 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 1 litr
śmietanka słodka 200 mililitrów
mąka ziemniaczana 2 czubate łyżeczki
koperek 2 pęczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w sosie koperkowym

Mięso włożyć do miski, dodać bułkę tartą, wbić sparzone jajko i dokładnie wyrobić masę. Dodać do smaku sól i pieprz.

W garnku zagotować bulion. Z masy mięsnej formować małe kuleczki i wkładać je do gotującego się wywaru. Gotować około 10-15 minut.

Bulion z pulpecikami podgrzać.

Śmietankę wymieszać z mąką, wlać chochelkę ciepłego wywaru i wymieszać. Całość wlać do garnka z pulpetami i podgrzewać, aż sos zgęstnieje.

Na koniec umyty, osuszony koperek posiekać drobno i dodać do sosu, zamieszac i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madi356 29.07.2012 18:30
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak