Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z awokado, rukolą i szynką parmeńską

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rukola 2 garście
awokado 1 sztuka
szynka parmeńska 100 gram
Sos sałatkowy włoski z bazylią i oregano Prymat
czosnek 1 ząbek
suszone pomidory

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z awokado, rukolą i szynką parmeńską

Rukolę umyć, osuszyć, rozłożyć na talerzu.

Szynkę parmeńską pokroić w paski i rozłozyć na sałacie. Awokado umyć i obrać ze skóry, przekroić na pół, wyjąć pestkę i pociąć awokado w połówki, a potem w ćwiartki i rozłożyć na talerzyku.

Przygotować sos według przepisu na opakowaniu i wcisnąć do niego ząbek czosnku, sosem polać sałatkę. Całość posypać pokruszonymi pomidorami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak