Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ogórki kiszone 500 gram
bulion 500 mililitrów
marchewka 1 sztuka
ziemniak 2 sztuki
kwaśna śmietana 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

Ziemniaki i marchewkę umyć i obrać ze skórki. Marchewkę zetrzec na tarce o grubych oczkach, a ziemniaki pokroic w małą kostkę.

Do bulionu w garnku dodać odcedzone tarte ogórki, marchewkę i ziemniaki, całośc gotować około 20 minut. Kiedy ziemniaki będą już zdatne do jedzenia (ale nie rozpadajće się!!) zupka jest gotowa.

Na koniec do 3 łyżek kwaśnej śmietany dolewamy chochelke zupy, a następnie całość wlewamy do garnka i rozprowadzamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak