Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosowe krewetki

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

krewetki królewskie 20 sztuk
wiórki kokosowe 1/2 szklanki
jajko 1 sztuka
olej do smażenia
płatki kukurydziane pokruszone szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowe krewetki

Krewetki opłukać i dobrze osuszyć. W misce wymieszać płatki z wiórkami, w drugiej misce roztrzepać jajko. Każdą krewetkę łapać za ogonek, moczyć w jajku i panierować, czynność można powtórzyć. Krewetki układać na drewnianej desce lub tacy.

W rondelku rozgrzać olej, wkładać po kilka krewetek i smażyć około 1 minutę. Kiedy będą usmażone wyjmowac je łyżką cedzakową na ręcznik kuchenny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aniagdz 01.10.2013 16:12
prosto i smacznie;)no i jest mój ulubiony kokos!;D
qrasnqleq 01.08.2012 08:13
Muszę przyznać że pomysł ciekawy. Nie przepadam za krewetkami ale może w taki sposób... spróbuję :-)
Habibi 29.07.2012 11:07
Uwielbiam krewetki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak