Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa migdałowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko pełnotłuste 1 litr
mielone migdały 400 gram
cukier 2 łyżki
masło 2 łyżki
wanili 1 laska
kasza manna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa migdałowa

Mleko wlać do garnka i wsypać mielone migdały, dodać cukier i masło, podgrzać do wrzenia, cąły czas mieszając. Do wrzącego mleka wsypać kaszę mannę, zagotować około 3 minuty. Laskę wanilii przekroić, wydrążyć z niej ziarenka i dodać je do zupy, dodać również wydrążoną laskę. Dobrze wymieszać, zupę podawać na gorąco z uszkami z makiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

qrasnqleq 04.08.2012 11:38
nie wiedziałam że z migdałów można zupę zrobić
qrasnqleq 04.08.2012 11:38
nie wiedziałam że z migdałów można zupę zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak