Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z pieczarkami i słodką kapustą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 450 gram
szynka gotowana 100 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
kminek 1 łyżeczka
masło 3 łyżki
makaron łazanki 250 gram
Kapusta słodka 350 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z pieczarkami i słodką kapustą

Makaron ugotować al dente, odcedzić całkowicie z wody i zostawić na sicie pod przykryciem.

Masło włożyć do dużego garnka i rozpuścić. Kapustę pokroić w płaską kostkę (1,5x1,5cm), włożyć do garnka z masłem i dusić, aż lekko zmięknie.

Pieczarku umyć, obrać z ogonków i łupinek, pokroić w plasterki i dodać do kapusty, dusić wszytsko razem, aż sok z pieczarek odparuje. Dodać pokrojoną w płatki szynkę i wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Na sam koniec dodać ugotowany makaron i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 02.09.2012 19:27
pycha
Justyna/Dzastus 15.08.2012 10:14
bardzo fajne łazanki, inne i z tym co lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak