Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowa sałatka z czerwoną fasolką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kukurydza konserwowa 1 puszka
papryka czerwona 1 sztuka
majonez 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
fasola 1 puszka
ryż paraboliczny 1 torebka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowa sałatka z czerwoną fasolką

Ryż ugotować w dużej ilości osolonej wody z łyżką masła na miękko (20 minut), ponieważ, kiedy ryż dostaje zimno z lodówki, robi się twardy.

Odcedzić i ostudzić na sitku, po czym włożyć do miski.

Na tym samym sitku odcedzić fasolkę i przelać ją wodą, osuszyć i dodac do ryżu. Kukurydze również odcedzić i dodać do miski.

Paprykę umyć, wykroić twardą część i pozbyć się ziarenek, pokroić w drobną kosteczkę (wielkości kukurydzy) i dodac do miski.

Dodać majonez i całość wymieszać, spróbować i doprawić do smaku solą i pieprzem. Wstawić do lodówki (najlepiej na noc)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 11.06.2012 10:53
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak