Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy z papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 300 gram
papryka czerwona 1 sztuk
mały por 1 sztuk
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczka
czosnek 1 ząbek
natka pietruszki
sól
pieprz
curry
chilli grys
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z papryką

Paprykę spażyc gorącą wodą przez ok. 5 minut. Mięso opłukać, pokroić w kostkę, wrzucić do garnka w którym będziemy gotować gulasz. Przyprawić solą, pieprzem, curry i chili i smażyć na oleju przez ok. 15 minut. Paprykę wyczyścić pokroić w cienkie paseczki. Por pokroić w talarki. paprykę i por wrzucić do mięsa, smażyć razem 10 min. Dolać do garnka wody, nie za dużo aby nie był gulasz za rzadki. Dusić wszystko razem dopóki mięso nie będzie miękkie. Do gulaszu dodać koncentrat, posiekany czosnek oraz pietruszkę. doprawić do smaku. W razie potrzeby gulasz można zagęścić mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak