Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp po zydowsku w galarecie

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

300g cebuli
1 marchewka
1 por
kawałek selera
1 łyżka masła
5 ziaren pieprzu
5 ziaren ziela angielskiego
1 łyzeczka żelatyny
sól
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
pietruszka 1 szt
karp 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Karp po zydowsku w galarecie

Udusic karpia z warzywami.Pozostawic w wywarze az do wystygniecia,po czym ułozyc rybe na pólmisku.Dowywaru dodac zelatyne rozpuszczona w 2 łyzkach zimnej wody,wymieszac,zagotowac i przetrzec razem z cebulai warzyuwami przez geste sito.Polac rybe i wsawic na kilka godz. do lodówki aby sos nabrał konsystencji galarety.Osobno podac ocet i oliwe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak