Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z duszoną kapustą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 2-3 garście
cebula 1 sztuka
jajko 3 sztuki
naleśniki 8 sztuk
przyprawa do dań z kapusty do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panirowania
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
grzyby suszone 4-5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z duszoną kapustą

Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć cebulę, dodać odciśniętą kapustę. Grzybki umyć, sparzyć i drobno pokroić. Dodać do kapusty razem z przyprawą. Wymieszać, zalać wodą i dusić do miękkości. Kapustę odparować i przestudzić. Dodać 2 łyżki tartej bułki, wbić jajko, wymieszać i doprawić do smaku.

Przygotowany farsz nakładać na usmażone naleśniki i zawinąć krokiety. Panierować w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Smażyć na rumiano.

Naleśniki usmażyć wg przepisu 1szkl wody, 1/2szkl mleka, mąka, sól albo też wg przepisu wypróbowanego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 12.08.2012 12:57
uwielbiam takie krokiety
agunesu 11.06.2012 10:32
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak