Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z farszem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

naleśniki 5 sztuk
jajko 5 sztuk
cebula 1/2 sztuki
masło 2 łyżki
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia
pieczarki ok. 10 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z farszem

Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce [duże oczka] i przesmażyć na maśle. Oprószyć solą, wymieszać i przestudzić.
Jajka ugotować na twardo, wystudzić i zetrzeć na tarce jak pieczarki. Cebulę obrać i drobno pokroić.
Pieczarki, jajka i cebulę wymieszać.
Dodać 1-2 łyżki tartej bułki, wbić małe jajko, wymieszać i doprawić do smaku.

Na usmażone naleśniki nakładać farsz i zwijać krokiety. Pozostałe jajko roztrzepać z łyżką wody i dodatkiem przyprawy kuchennej. Przygotowane krokiety panierować w jajku i tartej bułce.

Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.

Naleśniki usmażyć wg swojego przepisu albo z przepisu (1 szkl wody, 1/2szkl mleka, mąka, sól).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak