Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie ślimaczki z sezamem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
cynamon 2 łyżka
masło 4 łyżka
cukier 4 łyżka
Sezam biały

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie ślimaczki z sezamem

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie rozwijamy, smarujemy miękkim masłem. Posypujemy cukrem. Ciasto równomiernie posypujemy także cynamonem i białym sezamem.
Krok 1 - Francuskie ślimaczki z sezamem foto
2
Następnie zwijamy ciasny rulonik.
Krok 2 - Francuskie ślimaczki z sezamem foto
3
Kroimy mniej więcej na 1 cm krążki, które układamy na wysmarowanej masłem blaszce.
Krok 3 - Francuskie ślimaczki z sezamem foto
4
Pieczemy 15-20 minut w temperaturze 190 stopni.
Krok 4 - Francuskie ślimaczki z sezamem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 11.06.2012 17:29
są rewelacyjne! Bardzo mi się podobają i z chęcią bym spróbowała :)
Sroczka 11.06.2012 13:35
Mnie również ślinka cieknie po klawiaturze na ich widok.
Beatris 11.06.2012 10:53
Bardzo smakowicie wyglądają. Aż ślinka cieknie.
Monika78 11.06.2012 10:45
wow! bombowo wygladaja.. chetnie bym zjadla jednego slimaka z kawa... az sie rozmarzylam
gosia47-47 11.06.2012 08:32
super
Agnieszka_B 11.06.2012 08:21
Pysznie wyglądają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak