Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pesto z rukoli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rukola 100 gram
pestki dyni 50 gram
czosnek 2 ząbki, posiekanego
parmezan starty 50 gram
sól szczypta
pieprzs szczypta
oliwa 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Pesto z rukoli

Kroki postępowania

1
Rukolę płuczemy, czosnek siekamy, pestki dyni podprażamy na suchej patelni.
Krok 1 - Pesto z rukoli foto
2
Wrzucamy wszystkie składniki do blendera i miksujemy na gładką masę.
Krok 2 - Pesto z rukoli foto
3
Jeśli pesto jest zbyt gęste rozrzedzamy oliwą.
Krok 3 - Pesto z rukoli foto
4
Podajemy z makaronem ugotowanym al dente (u mnie najczęściej to szpinakowe tagiatelle)
Krok 4 - Pesto z rukoli foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona56 22.06.2012 09:11
super przepis
kate.500 19.06.2012 12:11
moje smaki
Paweł10 11.06.2012 10:19
pycha :-)
gosia47-47 11.06.2012 08:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak