Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi ze śliwką węgierką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 30 dag
jajko 1 szt
sól szczypta
śliwki węgierki

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi ze śliwką węgierką

Z mąki jaja wody i szczypty soli zagniatamy ciasto na pierogi,cienko rozwałkowujemy i wykrawamy okrągłe placuszki.Śliwki mogą być ze słoika bądź świeże,wyjmujemy pestki i kleimy pierożki.Wrzucamy do wrzącej wody z odrobiną oleju

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 04.09.2013 12:19
mniam mniam;)
Adamorek 03.08.2012 21:32
na czasie
Amellia 20.07.2012 18:06
pycha!!!
Betka 20.07.2012 08:40
ależ dawno takie jadłam;]
Andysz 11.06.2012 01:19
uwielbiam takie;)
msmariusz 10.06.2012 23:25
juz niedługo śliwki, i pora na takie pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak