Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łódki z cukini

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 2 szt
pieczarki 15 dag
wędlina 15 dag
cebula 1 szt
ser żółty 15 dag
pomidor 2 szt
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Łódki z cukini

Cukinię umyć i przekroić wzdłuż, wydrążyć środki i posolić. Pieczarki, cebulę i wędlinę (szynka, kielbasa) drobno pokroić i podsmażyć na oliwie, doprawić do smaku solą i pieprzem. Nadziać cukinię przygotowanym farszem i posypać serem startym na tarce o dużych oczkach. Zapiec przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Przed podaniem posypać pomidorem obranym ze skórki i pokrojonym w drobną kostkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 26.12.2012 23:05
zapowiada się smacznie
Dorota59 13.12.2012 17:53
też takie robię
dorotka0000025 07.08.2012 14:28
wyglada pysznie
MAR3STA 14.06.2012 22:26
apetyczne
foczka-ks 10.06.2012 23:34
fajne łódki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak