Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nerki w sosie winnym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 250 gram
cebula 1 szt
nerki wieprzowe 250 gram
sól do smaku
mąka 1 łyżeczka
natka pietruszki do smaku
margaryna 20 gram
wino czerwone 1/4 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Nerki w sosie winnym

Pieczarki pokroić w plasterki.Nerki dokladnie umyć,oczyścić,pokroić w grube plastry.Usmażyć na margarynie.Dodać pokrojoną w kostkę cebulę,pieczarki i wino.Dusić do miękkości.Pod koniec dodać mąkę wymieszaną z zimną wodą.Przyprawić solą.Posypać bazylią i pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 17.07.2013 08:39
nie jadłem jeszcze nerek...
cooleczka 23.06.2013 11:24
nigdy nie jadłam nerek i bardzo mnie ciekawi jak smakują
Iwusia 03.03.2013 00:17
ciekawy przepisik
Wafelek2601 16.12.2012 08:17
Dobre
mirosława4 06.07.2012 22:04
zapewne są smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak