Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z truskawkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
cukier 4 łyżki
jogurt naturalny 150 g
mleko 1 szklanka
mąka 200 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej 3 łyżki
truskawki 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z truskawkami

Kroki postępowania

1
Jajka wbijamy do miski, dosypujemy cukier i ubijamy. Dodajemy mleko, jogurt i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Na koniec dolewamy olej i całość dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Racuchy z truskawkami foto
2
Truskawki dokładnie myjemy, pozbawiamy szypułek, połowę z nich rozdrabniamy za pomocą blendera, a drugą połowę kroimy w plasterki.
Truskawki pokrojone w plasterki dodajemy do masy, mieszamy
Krok 2 - Racuchy z truskawkami foto
3
i na rozgrzanej patelni smażymy placuszki- po parę minut z każdej strony, aż ładnie się zarumienią.
Krok 3 - Racuchy z truskawkami foto
4
Podajemy polane sosem ze zmiksowanych truskawek. Sos możemy odrobinę dosłodzić, ale nie jest to konieczne.
Krok 4 - Racuchy z truskawkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 05.02.2013 14:29
ale tu pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak