Wegorz w sosie koperkowym

Wegorz w sosie koperkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 80 dag wegorza

  • 500ml wywaru z warzyw i przypraw

  • 1 łyżka soku z cytryny

  • SOS;1 łyzka drobno pokrojonego koperku

  • 1 szkl, wywaru z gotowanego wegorza

  • 1 łyżka masła

  • 1 łyżka mąki

  • 125 ml gestej śmietany

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wegorza sprawic,umyc i pokroic na 6 cm. kawałki.Posolic i odstawic na 1 godz.
Rybe zalac wywarem z warzyw dodac sok z cytryny i sol.Gotowac ok 25 minut..Przygotowac sos;z masła i maki zrobic jasna zasmazke.Rozprowadzic ochłodzonym wywarem.Dodac smietane,koperek sol i zagotowac.Goracym sosem polac wegorza,podawac z kartoflami lub kluseczkami z masłem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat