Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz pieczarkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 250 gram
pieczarki 1 kg
wieprzowina 250 gram
pieprz do smaku
śmietana 125 gram
sól do smaku
margaryna 50 gram
cebula 250 gram
mąka 10 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz pieczarkowy

Mięso pokroić w kostkę,obsmażyć na nargarynie.Dodać pokrojoną cebulę i smażyc dalsze kilka min.Zalać gorącą wodą i dusić około 1 godz Pieczarki umyć,pokroić dodać do mięsa.Dusić do miękkości.Mąkę dokładnie wymieszac ze śmietaną.Wlać do mięsa,zagotowac.Przyprawić sola i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 30.12.2013 00:26
taki gulasz lubię
Kasia36 17.11.2013 20:24
Pyszny dodatek do kaszy lub ziemniaków
Ada-Gaba 09.08.2013 10:20
świetna propozycja na obiad
Ewelina38 07.01.2013 09:03
bardzo smaczny, lubię taki do kopytek bądź śląskich
Beata23 30.11.2012 14:18
bardzo dobre
Iwusia 31.10.2012 23:35
mniam :)
Margo1 20.09.2012 08:39
lubie takie gulasze
Wafelek2601 15.09.2012 08:32
Pyszny
mirosława4 05.07.2012 19:35
pyszny
RenataZ-et 11.06.2012 17:39
pycha obiad
AgaS10 11.06.2012 13:10
świetny...też taki robię:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak