Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolowany boczek

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól 2 łyżki
Majeranek suszony Prymat 3 łyżki
czosnek 5 ząbków
pieprz do smaku
boczek 1,2 kilo

Przepis i sposób przygotowania na: Rolowany boczek

Utrzeć w moździerzu sól z majerankiem, dodać zmiażdżone ząbki czosnku i ucierać dalej.
Boczek połozyć na blace skórą w dół i natrzeć mieszanką przypraw, zawinąć ciasno i związać sznurkiem lnianym. Wstawić na noc do lodówki.

Następnego dnia włożyć boczek do brytfanny, wstawić do piekarnika i nastawić temperaturę na 180 stopni, piec około 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak