Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sorbet pomarańczowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcza 1 sztuka
pomarańcza 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sorbet pomarańczowy

Pomarańcze umyć, obrać ze skóry i pokroić w cząstki, po czym mrozić w zamrażarce całą noc.

Następnego dnia wyjąć i odstawić na 10 minut, by owoce lekko odtajały, podzielić na osobne cząstki i włożyć albo do naczynia Thermomixa (mój sposób) albo do naczynia blendera z funkcją kruszenia lodu i dokładnie zmiksować.

Nakładać sorbet łyżką do lodów, mozna podać z dowolną dekoracją czy dodatkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 12.05.2013 10:04
tak się nie robi sorbetów

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak