Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki z mięsem mielonym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 250 gram
jajko 1 szt
masło 100 gram
papryka do smaku
pieprz do smaku
mleko 4 łyżki
mielona wołowina 250 gram
mielona wieprzowina 125 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
sól do smaku
gałka muszkatołowa do smaku
cebula 1 szt
wino czerwone 1 kieliszek
bułka czerstwa 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki z mięsem mielonym

Chleb namoczyć w mleku z wodą.Mięso,przyprawy,jajko,posiekaną cebulę i odciśnięty chleb dobrze wymieszać.Zrobić z mięsa kulki wielkości orzecha włoskiego,obtoczyć w tartej bułce i smażyć na mśle około 10 min Oddzielnie usmażyć umyte i pokrojone pieczarki.Przyprawić solą,pieprzem i papryką.Smażyć aż do odparowania wody.Do pieczarek dodać usmażone mięso,podlać winem i gotowac dalej przez około 5 min.Kto lubi zawiesisty sos można dosypać do potrawy trochę bułki tartej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 30.01.2014 16:43
zapowiada się super
Róża1 01.08.2013 14:23
fajny pomysł:-)
Bernadeta1 17.06.2013 12:18
pyszna taka potrawa
Iwusia 15.03.2013 22:46
super przepis
Wafelek2601 06.09.2012 00:06
Pyszne
mirosława4 04.07.2012 18:48
smaczne
RenataZ-et 11.06.2012 17:40
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak