Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z Indyka w brzoskiwniach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 1
brzoskwinie w puszce 1
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat 1
Goździki całe Prymat 4
oliwa 1

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z Indyka w brzoskiwniach

Przynajmniej 1 dzień wcześniej przygotuj pierś z indyka: pierś nacieramy oliwą z oliwek. Następnie posypujemy przyprawą oraz nacieramy czosnkiem. Wbijamy 4 całe goździki: po 2 z każdej strony piersi. Na koniec polewamy pierś sokiem z brzoskwini (dosłownie 4 łyżki).
Pierś wsadzamy do żaroodpornego naczynia i nastawiamy piekarnik na 180 stopni C. Pieczemy około 1 godziny najlepiej na opcji gorące powietrze. Od czasu do czasu polewamy pierś sokiem z brzoskwiń. Po upieczeniu wystawiamy na półmisek i obkładamy brzoskwiniami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 20.08.2011 22:29
super sprawa
novita26 01.06.2011 08:23
mniam
szajba2 18.03.2011 17:37
nie lubię mięs na słodko
kielcok1 31.12.2010 18:01
może być i z indyka i w brzoskwiniach
Barbara55 29.12.2010 13:33
słodka pierś
berys18 13.10.2010 07:55
super
mehia 28.06.2010 11:04
na słodko , ciekawe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak