Pierś z Indyka w brzoskiwniach

Pierś z Indyka w brzoskiwniach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    1
  • brzoskwinie w puszce

    1
  • przyprawa do indyka

    1
  • goździk Prymat

    4
  • oliwa z oliwek

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przynajmniej 1 dzień wcześniej przygotuj pierś z indyka: pierś nacieramy oliwą z oliwek. Następnie posypujemy przyprawą oraz nacieramy czosnkiem. Wbijamy 4 całe goździki: po 2 z każdej strony piersi. Na koniec polewamy pierś sokiem z brzoskwini (dosłownie 4 łyżki).
Pierś wsadzamy do żaroodpornego naczynia i nastawiamy piekarnik na 180 stopni C. Pieczemy około 1 godziny najlepiej na opcji gorące powietrze. Od czasu do czasu polewamy pierś sokiem z brzoskwiń. Po upieczeniu wystawiamy na półmisek i obkładamy brzoskwiniami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gosia561

20.08.2011 22:29
super sprawa

novita26

01.06.2011 08:23
mniam

szajba2

18.03.2011 17:37
nie lubię mięs na słodko

kielcok1

31.12.2010 18:01
może być i z indyka i w brzoskwiniach

Barbara55

29.12.2010 13:33
słodka pierś

berys18

13.10.2010 07:55
super

mehia

28.06.2010 11:04
na słodko , ciekawe :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat