Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jasny sos mięsny

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa (bez kości) 300 gram
bulion 250 mililitrów
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
kremówka 50 mililitrów

Przepis i sposób przygotowania na: Jasny sos mięsny

Mięso umyć i osuszyć, pokroić w kostkę (1,5x1,5cm), oprószyć solą i pieprzem i usmażyć na 4 łyżkach oleju na rumiano. Z mięsa powinien wydzielić się sok, wtedy też dolewamy bulion i odgrzewamy całość.

Śmietankę wymieszać dokładnie z mąką ziemniaczaną i wlać do mięsa, podgrzewać i mieszać, aż sos zgęstnieje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

domaskowa 11.06.2012 07:21
Dziękuję :)
ttrytka 10.06.2012 23:45
smacznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak